QNH blocked at 1013.

Any problem or bug related to 124thATC
Post Reply
marcopol
Posts: 26
Joined: Mon May 14, 2018 8:49 am

QNH blocked at 1013.

Post by marcopol » Tue Aug 06, 2019 9:56 am

Hello and excuse my transcript in English.

yesterday, I posted 2 topics but these have disappeared.

the first concerned the QNH which remains blocked at 1013, regardless of the airport, where weirdly the ATIS is also blocked at 1013. for example the airport of Innsbruck (LOWI) which should not be at 1013 while at 520 m altitude. In short, the ATIQS only gives 1013 in QNH, everywhere.
the second was an anomaly of distance and heading as we move from west to east and we pass the timeline. example for a test trip from Brisbane to Papeete (YBBN to NTAA).
the given caps indicate the West while the plane must go to the East.

Thank you for your reply

ntnll
Posts: 431
Joined: Sun May 13, 2018 12:32 pm

Re: QNH blocked at 1013.

Post by ntnll » Tue Aug 06, 2019 11:22 am

marcopol wrote:
Tue Aug 06, 2019 9:56 am
Hello and excuse my transcript in English.

yesterday, I posted 2 topics but these have disappeared.

the first concerned the QNH which remains blocked at 1013, regardless of the airport, where weirdly the ATIS is also blocked at 1013. for example the airport of Innsbruck (LOWI) which should not be at 1013 while at 520 m altitude. In short, the ATIQS only gives 1013 in QNH, everywhere.
the second was an anomaly of distance and heading as we move from west to east and we pass the timeline. example for a test trip from Brisbane to Papeete (YBBN to NTAA).
the given caps indicate the West while the plane must go to the East.

Thank you for your reply
Hi Marcopol. Your posts have been moderated. And this one will be deleted too, in the next hours. Basically because the following:

- you have already opened a similar post, you're cross posting, again.
- you repeatedly ignored the "!!! Read BEFORE Posting !!!" forum rules, ignoring the requests of attaching logs for any new topic.
- According to what you mentioned, you're using the last version, RC, I suppose (no log here, so just speculating). If you're using the last RC version, and as mentioned dozens of time in this forums, and explicitly stated in the last message I posted in your first post, you should post in the dedicated thread.

I appreciate any feedback, but please, follow the rules and some basic forum netiquette.


Thanks,
Antonello
124thATC Developer

marcopol
Posts: 26
Joined: Mon May 14, 2018 8:49 am

Re: QNH blocked at 1013.

Post by marcopol » Tue Aug 06, 2019 2:44 pm

Well, it's complicated because it's not my natural language and I translate with Google.
for the QNH 1013 I will try to produce a log.
but hey, just get on the airport and see!
ditto with the trip YBBN NTAA and see what happens, it's not complicated.The log will not bring anything in this case.
otherwise I confirm that I am in the 124thATC64-v60 version ... Thank you

ntnll
Posts: 431
Joined: Sun May 13, 2018 12:32 pm

Re: QNH blocked at 1013.

Post by ntnll » Tue Aug 06, 2019 4:03 pm

marcopol wrote:
Tue Aug 06, 2019 2:44 pm
Well, it's complicated because it's not my natural language and I translate with Google.
for the QNH 1013 I will try to produce a log.
but hey, just get on the airport and see!
ditto with the trip YBBN NTAA and see what happens, it's not complicated.The log will not bring anything in this case.
otherwise I confirm that I am in the 124thATC64-v60 version ... Thank you
I'm already testing the issue you reported. I was just answering to you to the questions about your previous posts.
124thATC Developer

marcopol
Posts: 26
Joined: Mon May 14, 2018 8:49 am

Re: QNH blocked at 1013.

Post by marcopol » Sat Aug 10, 2019 5:35 pm

I'm coming back here..excuse me.
1) so I did not see any answer for this QNH 1013 blocked.
2) No answer either on this Brisbane Papeete flight which gives false indications of course and distance.
I am in the last version 60.

ntnll
Posts: 431
Joined: Sun May 13, 2018 12:32 pm

Re: QNH blocked at 1013.

Post by ntnll » Sat Aug 10, 2019 8:52 pm

As mentioned dozen of times you should post in the RC dedicated thread, as you're using a test build. --- You're posting in the WRONG THREAD MATE ---

I tested right now, got the following on the runway:
Barcelona, QNH 1015.
Zurich, QNH 1019.
London Luton, QNH 1006.

Have you tried enabling "Match real world conditions" as "weather mode" in the X-Plane weather configuration?
124thATC Developer

marcopol
Posts: 26
Joined: Mon May 14, 2018 8:49 am

Re: QNH blocked at 1013.

Post by marcopol » Mon Aug 12, 2019 1:19 pm

actually this mode was not enabled and now it works.
thank you so much

for the other question, I'll see in the proper thread, excuse me I did not understand that the 60 was still in test.

ntnll
Posts: 431
Joined: Sun May 13, 2018 12:32 pm

Re: QNH blocked at 1013.

Post by ntnll » Mon Aug 12, 2019 2:16 pm

marcopol wrote:
Mon Aug 12, 2019 1:19 pm
actually this mode was not enabled and now it works.
thank you so much

for the other question, I'll see in the proper thread, excuse me I did not understand that the 60 was still in test.
Happy you solved mate
124thATC Developer

Post Reply